Invalid Character in connection

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding SDAC (SQL Server Data Access Components) for Delphi, C++Builder, Lazarus (and FPC)
AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: Invalid Character in connection

Post by AlexP » Fri 14 Feb 2014 12:30

Please specify the values of the Server and DataBase parameters leading to the error.

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Fri 14 Feb 2014 12:32

I already did..

Database = 'Textavarp'
Authentication = auWindows
Options.Provider = prSQL
Server = 'Staki-SQL2008'
LoginPrompt = False

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: Invalid Character in connection

Post by AlexP » Tue 18 Feb 2014 10:36

Hello,

In the current version, names of server, database, and login can contain Latin letters, digits and such symbols as "_", "@", etc.. If symbols of one of the parameters are not in this character set, the error you specified is generated. We will fix this behavior in the next version, so that it would be possible to use any symbols when using quotation marks.

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Tue 18 Feb 2014 10:38

Thanks, but I don't believe I am using any characters that should cause problems., except perhaps "-"

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Re: Invalid Character in connection

Post by Dimon » Thu 20 Feb 2014 10:30

Please, download the latest SDAC build (6.9.18) and check if this problem still exists.

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Fri 21 Feb 2014 11:42

Thanks, I'll try when I get my SQLite license... (purchased 2 days ago but no sign of license)

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Tue 25 Feb 2014 10:25

No, but a different error message

Connection parameter name is unknown - Extended properties.

This is after I have verified that my connection is valid.

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: Invalid Character in connection

Post by AlexP » Wed 26 Feb 2014 13:20

There is no such parameter in SDAC in ConnectString, delete it from the connection string.

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Wed 26 Feb 2014 14:06

I have not defined anything like that.

I simply define the connection string in the dialog provided. And I get this error.

Valgardur
Posts: 164
Joined: Tue 24 Nov 2009 19:33

Re: Invalid Character in connection

Post by Valgardur » Thu 27 Feb 2014 11:28

Note though that this only happens if I have previous connection parameters, but not if I define a new one.

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: Invalid Character in connection

Post by AlexP » Fri 28 Feb 2014 11:50

We still can't reproduce the problem. Please try to reproduce the problem on a clean project, and if the problem is reproduced - send it to us via alexp*devart*com

Post Reply