Sdac-Delphi 2009 Report Builder Problem

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding SDAC (SQL Server Data Access Components) for Delphi, C++Builder, Lazarus (and FPC)
Post Reply
aytaral
Posts: 9
Joined: Sat 26 Jan 2008 15:49

Sdac-Delphi 2009 Report Builder Problem

Post by aytaral » Mon 05 Oct 2009 09:50

hi,
i think Upgrade Delphi 2009 and third Party Comp. Upgrade
primarily My versions
Delphi® 2009 Version 12.0.3210.17555 Trial (Update 1 now) (i try update 2,3,4)
report builder 11.06 Trial
sdac 4.70.0.43 trial
Mssql 2005 9.0.3042 (Database Lang TURKISH_CI_AS) Template Field TEXT
Windows 7 Turkish

i create new projct, and placed sdac datasets(or ADO) and ppreport and ppPipeline.
Report Builder sets:
i set template.format=ftASCII
i set template.saveto=stDatabase

select template field REPORT_DESIGN (Mssql 2005 TEXT field)

Not any sets (tTable.Fields, ppreport.Fields etc.) (I tried by these set ttable.fields memo,widememo,blob,unkown etc.)

i try this design time :
-open connection and table
-Double click ppreport1
-file->new report->Report Wizard
-select fields and create report designs
-file->save as
-new report name and save the report

when i look REPORT_DESIGN field on TDBMemo, memo fills ?????????????>?????????? etc
if i select mssql field type NTEXT Field Filss like chinese characters

please look at this Sql server profiler capture :
declare @p27 int
set @p27=159
exec sp_executesql N'INSERT INTO Reports
(RAPOR_ADI, RAPOR_GRUP, SQL_1, SQL_2, SQL_3, RAPOR_DIZAYN, SQL_4, SQL_5, SQL_6, SQL_7, SQL_8, SQL_9, SQL_10, BOLUM, GRUP, KUP_RAPORMU, SATIR_GRUP_ARA_TOP, SUTUN_GRUP_ARA_TOP, SATIR_GENEL_TOP, SUTUN_GENEL_TOP, MAT_ISLEM, STIL, SAYI_BICIM)
VALUES
(@P1, @P2, @P3, @P4, @P5, @P6, @P7, @P8, @P9, @P10, @P11, @P12, @P13, @P14, @P15, @P16, @P17, @P18, @P19, @P20, @P21, @P22, @P23, @P24)
SET @P25 = SCOPE_IDENTITY()',N'@P1 nvarchar(16),@P2 varchar(1),@P3 varchar(1),@P4 varchar(1),@P5 varchar(1),@P6 varchar(4024),@P7 varchar(1),@P8 varchar(1),@P9 varchar(1),@P10 varchar(1),@P11 varchar(1),@P12 varchar(1),@P13 varchar(1),@P14 varchar(1),@P15 varchar(1),@P16 bit,@P17 bit,@P18 bit,@P19 bit,@P20 bit,@P21 varchar(1),@P22 varchar(1),@P23 varchar(1),@P24 varbinary(1),@P25 int OUTPUT',N'ReportDesignTest',NULL,NULL,NULL,NULL,'????????›??????????°??????????????????????????????????????????????????????????†?????????????????????????????????????????4??????????????????????????†??????????????????†????????????4????†??????????????????????????†??????????????????†????????????4????†??????????????????????????????°????†?????????????????????????????????????????????????????†????????????????????????????†?????????????????????????????????????????????',NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,@p27 output
select @p27
While recording these characters going to server.
and template is invalid!

i think This Problem Unicode.
But i not find any solutions.
Please Help, Thanks and Best Regards...

Romano
Posts: 41
Joined: Tue 10 Feb 2009 11:21

Post by Romano » Tue 06 Oct 2009 06:18

Hi,
try Template.Format := ftBinary; and type of template field IMAGE.

Romano

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Tue 06 Oct 2009 06:46

Please, try to compose a small sample to demonstrate the problem and send it to dmitryg*devart*com.

aytaral
Posts: 9
Joined: Sat 26 Jan 2008 15:49

Post by aytaral » Wed 07 Oct 2009 22:31

Digital Metaphors this problem solved with a small patch. thanks

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Thu 08 Oct 2009 14:35

I am happy that this problem has been solved. If any other questions come up, please contact me.

Post Reply