EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding PgDAC (PostgreSQL Data Access Components) for Delphi, C++Builder, Lazarus (and FPC)
Post Reply
radub
Posts: 105
Joined: Sat 10 Jul 2010 18:46

EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by radub » Thu 06 Mar 2014 11:52

Hello,

Having a ClientDataset, a Provider and a PgQuery with FetchAll=false, along with 2 tables, the following query failed with an error with the text similar with the title.
  • with tbl as (Select 'ABC' VAL)
    select a.ID, tbl.VAL
    from tbl1 a
    join tbl2 b on a.ID=b.ID, tbl
If the select in query is from a single table or the query doesn't contain the "with" CTE option or FetchAll=true, the error doesn't raise.

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by AlexP » Thu 06 Mar 2014 12:32

Hello,

We cannot reproduce the problem. Please try to reproduce the problem on the latest PgDAC version 4.2.6

radub
Posts: 105
Joined: Sat 10 Jul 2010 18:46

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by radub » Thu 06 Mar 2014 13:59

I have sent a mail with a demo.

regards

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by AlexP » Fri 07 Mar 2014 11:27

Thank you, we have received your sample. We will inform you as soon as we have any results.

radub
Posts: 105
Joined: Sat 10 Jul 2010 18:46

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by radub » Wed 09 Apr 2014 06:01

Issue resolved.
Case closed.

AlexP
Devart Team
Posts: 5530
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by AlexP » Wed 09 Apr 2014 06:26

Glad to see that the issue was resolved. If any other questions come up, please contact us.

ws@shh.pl
Posts: 27
Joined: Fri 12 Feb 2010 07:44

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by ws@shh.pl » Fri 01 Apr 2016 07:15

Hello.

Do you have any information how to resolve this problem? I have exactly the same error.

azyk
Devart Team
Posts: 1119
Joined: Fri 11 Apr 2014 11:47
Location: Alpha Centauri A

Re: EPgError: portal "PORTALSTxxxxxxx" does not exist

Post by azyk » Fri 01 Apr 2016 09:37

To solve this issue, download the latest version of PgDAC from our website: http://www.devart.com/pgdac/download.html , and update it. Let us know if the issue is reproduce on the latest version.

Post Reply