EntityFramework database provider could not be found

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding Entity Framework support in ADO.NET Data providers
Post Reply
willip
Posts: 2
Joined: Thu 08 Jun 2017 21:07

EntityFramework database provider could not be found

Post by willip » Thu 08 Jun 2017 21:14

dotconnect for postgresql professional 7.9.912 EF 6.1.3 Get the subject error. I tried suggestions I found in the forum to no avail.

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <configSections>
    <!-- For more information on Entity Framework configuration, visit http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=237468 -->
    <section name="entityFramework" type="System.Data.Entity.Internal.ConfigFile.EntityFrameworkSection, EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" requirePermission="false" />
  </configSections>
  <startup>
    <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.5.2" />
  </startup>
  <entityFramework>
    <defaultConnectionFactory type="System.Data.Entity.Infrastructure.SqlConnectionFactory, EntityFramework" />
    <providers>
      <provider invariantName="Devart.Data.PostgreSql" type="Devart.Data.PostgreSql.Entity.PgSqlEntityProviderServices, 
      Devart.Data.PostgreSql.Entity.EF6, Version=7.9.912.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=09af7300eec23701" />
    </providers>
  </entityFramework>
<system.data> 
   <DbProviderFactories> 
     <add name="dotConnect for PostgreSQL" invariant="Devart.Data.PostgreSql" description="Devart dotConnect for PostgreSQL" type="Devart.Data.PostgreSql.PgSqlProviderFactory, Devart.Data.PostgreSql, Version= 7.9.912.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=09af7300eec23701" />
   </DbProviderFactories> 
  </system.data></configuration>
I also tried using the devart entity model, but when I click add, nothing happens. The window disappears and nothing is added to the project

Thanks!

willip
Posts: 2
Joined: Thu 08 Jun 2017 21:07

Re: EntityFramework database provider could not be found

Post by willip » Fri 09 Jun 2017 16:27

Figured it out, didn't have all the assemblies registered...

Shalex
Site Admin
Posts: 8241
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Re: EntityFramework database provider could not be found

Post by Shalex » Fri 09 Jun 2017 19:49

willip wrote:Figured it out, didn't have all the assemblies registered...
Thank you for letting us know.
willip wrote:dotconnect for postgresql professional 7.9.912 EF 6.1.3 Get the subject error. I tried suggestions I found in the forum to no avail.
willip wrote:I also tried using the devart entity model, but when I click add, nothing happens. The window disappears and nothing is added to the project
Please confirm that both issues are solved.

Post Reply