Object reference not set in 5.8.662

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding Entity Framework support in ADO.NET Data providers
Post Reply
Posts: 2
Joined: Thu 23 Dec 2010 09:52

Object reference not set in 5.8.662

Post by ridami » Wed 05 Aug 2015 09:18

Is bug fixed in 5.7.634 back in version 5.8.662 ?

"NHibernate support
The bug related to the "Object reference not set to an instance of an object" error when generating code is fixed"

Devart Team
Posts: 1472
Joined: Mon 13 Feb 2012 08:17

Re: Object reference not set in 5.8.662

Post by MariiaI » Wed 05 Aug 2015 11:00

We couldn't reproduce this issue in our environment with the latest build of Entity Developer 5.8.662.
Please perform the following steps:
1) uninstall Entity Developer and other Devart products, which can use common assemblies (e.g., LinqConnect);
2) clear these folders:
- Program Files (x86)\Devart\dotConnect
- Program Files (x86)\Devart\Entity Developer
- Program Files (x86)\Common Files\Devart\dotConnect
- Program Files (x86)\Common Files\Devart\Entity Developer
- Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\Common7\IDE\PrivateAssemblies\Devart (this directory depends on the version of Visual Studio being used);
3) remove all Devart.* and policy.*.Devart.* files from the GAC:
- C:\Windows\assembly\GAC_MSIL\;
- C:\Windows\Microsoft.NET\assembly\GAC_MSIL
4) install Entity Developer (run installation package as administrator) and other Devart products, if necessary, with compatible versions.
Make sure, that during uninstalling/installing all Visual Studio instances are closed.

If this doesn't help, please send us a small test project with the NHibernate model, with which this error could be reproduced.

Post Reply