T4 Editor issues

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding Entity Framework support in ADO.NET Data providers
Post Reply
Posts: 21
Joined: Tue 07 Jan 2014 12:38

T4 Editor issues

Post by strandedpirate » Thu 09 Oct 2014 20:18

I didn't see a forum specifically for the T4 Editor add-in so I'm putting it here. There are two issues (version

1. Code highlighting goes haywire very quickly. Just scrolling down a template and then back up causes everything to be colored green, like a comment.

2. Major issue: lines of code are deleted and/or portions of lines are deleted by performing a common task like putting a foreach loop around an existing code block.

This is some sort of issue with curly braces. As soon as I delete a curly brace, with the intention of putting it somewhere else, magically lines of code will be deleted from the template somewhere else in the file! There seems to be no telling what line will be deleted or if it will just be a partial portion of a line. If I go to put an if or foreach block around some existing code the same thing happens as soon as I put in the curly brace.

If I disable the T4 Template add-in none of this craziness occurs. I have no other T4 code highlighter or editor installed other than the one from Devart.

Visual Studio 2013 w/update 3
Devart Entity Developer 5.7.441.0
Devart T4 Editor

Devart Team
Posts: 1472
Joined: Mon 13 Feb 2012 08:17

Re: T4 Editor issues

Post by MariiaI » Fri 10 Oct 2014 09:06

Thank you for the report on these issues. We have reproduced them. We will investigate them in more details and inform you about the results as soon as possible.

Post Reply