Problem with lots of tables

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding Entity Framework support in ADO.NET Data providers
Post Reply
rick.duarte
Posts: 35
Joined: Fri 23 Jan 2009 23:07
Location: Rio de Janeiro, Brazil

Problem with lots of tables

Post by rick.duarte » Wed 11 Jan 2012 18:54

I'm trying to add some tables from another user on Entity Developer, but everytime that I expand the tables group, the application becomes unresponsive.
I don't have this problem with others users tables.
When I browse the users tables using Toad, I could notice that he have 735 tables!!!
So my question is: Could that be a problem? Do you have any ideas?

Best regards,

Henrique

Shalex
Site Admin
Posts: 8245
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Mon 16 Jan 2012 13:48

rick.duarte wrote:everytime that I expand the tables group, the application becomes unresponsive.
1. Does it take several seconds (it's possible because there is a lot of tables) or minutes to respond? Or it hangs and never responds?
2. Try adding these tables via Create Model Wizard when creating a new model. Does it help?
3. Tell us the versions of your Entity Developer (x.xx.xxx) and Oracle server.

rick.duarte
Posts: 35
Joined: Fri 23 Jan 2009 23:07
Location: Rio de Janeiro, Brazil

Post by rick.duarte » Mon 16 Jan 2012 16:20

Shalex wrote: 1. Does it take several seconds (it's possible because there is a lot of tables) or minutes to respond? Or it hangs and never responds?
It hangs and never responds. I tried it at night and when I came back at the morning, the message was still there.
Shalex wrote: 2. Try adding these tables via Create Model Wizard when creating a new model. Does it help?
I tried using Create Model Wizard and appending the tables latter with Update from Database and the error persists.
Shalex wrote: 3. Tell us the versions of your Entity Developer (x.xx.xxx) and Oracle server.
I'm using dotConnect for Oracle 6.60.268, Entity Developer 4.2.95 and Oracle 11g.

PS: This error doesn't occurs with ODP.NET (from Oracle) that works with Entity Framework.

Shalex
Site Admin
Posts: 8245
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Thu 19 Jan 2012 15:27

1. Could you please confirm that you are using Devart Entity Model (*.edml), not ADO.NET Entity Data Model (*.edmx)?
2. If possible, send us the DDL script of your database. Which tables should we select in Create Model Wizard and which ones in Update from Database?
3. Try using the latest (6.60.283) version of dotConnect for Oracle.
4.
rick.duarte wrote:I tried using Create Model Wizard and appending the tables latter with Update from Database and the error persists.
Does it work if you are adding the tables in Create Model Wizard (not via Update from Database)?

Post Reply