Error adding devart entity model in vs 2019

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding Entity Framework support in ADO.NET Data providers
Post Reply
psorensen
Posts: 2
Joined: Sun 21 Nov 2021 08:33

Error adding devart entity model in vs 2019

Post by psorensen » Sun 21 Nov 2021 08:48

I am evaluating devart entity developer and have an error I don't know what to do about.

My winform c# project has to work with a MySql server, so I have installed Oracle MySql .net connector and plugin for VS.
I created a dataset in my project and have verified that I can read/write to the MySql server, so that works.

Now I want to use the Entity framework v5 and therefore installed the free version of devart entity developer.
I add 'devart entity model' to my project and goes through the wizard and choose a database first empty model.
That works well and I get the diagram designer shown in a tab in vs.

But now the problem. I get this error:

Custom tool error: A null was returned after calling the 'GetService' method on a store provider instance of type 'MySql.Data.MySqlClient.MySqlClientFactory'. The store provider might not be functioning correctly.

Do any of you know what this means ?

I use the latest version of Oracle connector and vs plugin.

Shalex
Site Admin
Posts: 9424
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Re: Error adding devart entity model in vs 2019

Post by Shalex » Mon 22 Nov 2021 13:26

Could you please send us a small test project so that we can reproduce the error in our environment?

psorensen
Posts: 2
Joined: Sun 21 Nov 2021 08:33

Re: Error adding devart entity model in vs 2019

Post by psorensen » Mon 22 Nov 2021 16:13

Could not use your 'send' link as the site don't let me register as a user. But I emailed a small project to the support at 'support@devart.com'. Hope this is ok.

Shalex
Site Admin
Posts: 9424
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Re: Error adding devart entity model in vs 2019

Post by Shalex » Wed 24 Nov 2021 17:52

psorensen wrote: Mon 22 Nov 2021 16:13 Could not use your 'send' link as the site don't let me register as a user.
1. Please specify the exact text of the error you are getting when registering at https://www.devart.com/.
psorensen wrote: Mon 22 Nov 2021 16:13 But I emailed a small project to the support at 'support@devart.com'. Hope this is ok.
2. Thank you for the test project. We will investigate it and notify you about the result.

Post Reply