Problems with Windows Server 2008 r1

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding usage of dbExpress drivers for MySQL in Delphi and C++Builder
Post Reply
dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Problems with Windows Server 2008 r1

Post by dannypb » Mon 31 Aug 2009 13:56

Hi,

I am running dbxdma200, the mysql 2.00 driver, with Delphi 6 (I inherited it all). We are going to run everything on Citrix, and we are having problems running your driver on Windows Server 2000 r1 32 bit. The driver will not work on that server. What should I do?

Thanx

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Mon 31 Aug 2009 14:59

Please, specify what error does arise, and also specify the exact version of DbxMda.

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Mon 31 Aug 2009 15:18

The current application does not give back any error details. I am writing a client that will. The exact version is DBExpress for mysql version 2.00 . I will post again when I get detailed error results.

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Mon 31 Aug 2009 17:04

The error I am getting is "Unable to Load dbexpmda.dll". There is only one in the path.

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Tue 01 Sep 2009 12:53

We have started the process of purchasing the latest driver, version 4.40. Do you think that will help?

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Tue 01 Sep 2009 14:13

To solve the problem try to place dbexpmda.dll in the application folder or in a system folder like {WINDOWS}\SYSTEM32.

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Tue 01 Sep 2009 14:30

Yea,

I did that yesterday. There was one instance in the application directory and one that was in system32. I tried renaming one, then the other to see if it would load. I know that you cannot have more than one in the path. I also tried re-booting after re-copying the dll to system32. No luck, same error. But the the version we are using, version 2.00 too old for windows server 2008 r1 32 bit? Should we upgrade to version 4?

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Tue 01 Sep 2009 14:37

I also just renamed both instances of the dll on my own machine and copied the dll from the citrix machine (the windows server 2008 machine) to my system32 directory. it ran fine, so I don't have a file corruption issue.

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Wed 02 Sep 2009 07:08

Was the problem solved?

dannypb
Posts: 8
Joined: Thu 27 Aug 2009 15:40
Location: Delaware, USA

Post by dannypb » Fri 04 Sep 2009 15:10

Sorry for the delay. It is working fine with version 4.40.

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Mon 07 Sep 2009 06:26

It is good to see that this problem has been solved.

Post Reply