EOleSysError: "Class not registered" when closing connection

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding usage of dbExpress drivers for MySQL in Delphi and C++Builder
Post Reply
crock-linux
Posts: 3
Joined: Tue 07 Apr 2009 19:17

EOleSysError: "Class not registered" when closing connection

Post by crock-linux » Mon 13 Apr 2009 12:40

EOleSysError: "Class not registered" when closing connection

to fix the problem Anybody know?

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Mon 13 Apr 2009 12:59

This problem is connected with OLEDB but not with DbxMda. Please try to clean the registry on your machine (using, for example, the Ccleaner application).

crock-linux
Posts: 3
Joined: Tue 07 Apr 2009 19:17

Post by crock-linux » Mon 13 Apr 2009 13:39

I cleaned the registry with CCleaner, but not solved the problem continues

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Tue 14 Apr 2009 13:02

I can not reproduce the problem. Please try to compose a small sample to demonstrate the problem and send it to dmitryg*devart*com.

s369610
Posts: 1
Joined: Sun 26 Apr 2009 22:31

Me Too

Post by s369610 » Sun 26 Apr 2009 22:40

I also get this problem using a mysql 5.x database from a delphi 7 application. The error is triggered for me when a connection is closed during the destroy procedure of the sqlconnection object. the error is in the TSQLConnection.RegisterTraceCallback(Value: Boolean); call

Code: Select all

 if Assigned(FISQLConnection) then
    begin
      Check(FISQLConnection.SetOption(
           TSQLConnectionOption(eConnCallback), Integer(0))); <-- dies here in sqlexpr.pas

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Tue 28 Apr 2009 06:19

Thank you for information. We have reproduced this problem and fixed it. This fix will be included in the next DbxMda build.

bueno.box
Posts: 3
Joined: Thu 05 Mar 2009 13:22

Post by bueno.box » Mon 18 Jan 2010 19:49

Hi ...
Sorry my English, i´m from Brasil.

I´m with same problem ('Class not registered') on finaly the application.
I´m using the dll 'dbexpsda40.dll' (version 4.45.0.15).

The commented correction already was available?

Dimon
Devart Team
Posts: 2885
Joined: Mon 05 Mar 2007 16:32

Post by Dimon » Tue 19 Jan 2010 07:53

We have fixed this problem in the current DbxSda version (4.55.0.21). Please, upgrade to this build to solve the problem.

Post Reply