Workflow Instance Store bugs

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding ADO.NET provider for Oracle
Post Reply
vifani
Posts: 17
Joined: Thu 05 Aug 2010 16:20

Workflow Instance Store bugs

Post by vifani » Wed 08 Jun 2011 14:33

Hello,
I have found two issues in your Workflow Instance Store.

The first one is about the GetExpirationTime function. I have an exception InstancePersistenceCommandException (The execution of the InstancePersistenceCommand named {urn:schemas-microsoft-com:System.Activities.Persistence/command}SaveWorkflow was interrupted by an error) with an Oracle error ORA-01841. I think the compute of the expiration date is not correct in the GetExpirationTime function and need to be changed into "return sysdate + offsetInMilliseconds / (24*60*60*1000);"

The second one is an InstanceNotReadyException exception when I call the LoadRunnableInstance on an instance of WorkflowApplication class. The exception message is "No runnable workflow instances were found in the InstanceStore for this WorkflowApplication to load."
I have found no workaround to manage this issue. I think that the problem is not how the workflowapplication instance is configured, because the same code using the SqlWorkflowInstanceStore works without problems. Can you help me?

Kind Regards!

Shalex
Devart Team
Posts: 8088
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Fri 10 Jun 2011 14:35

Thank you for your report. We will investigate the issues and notify you about the results as soon as possible.

vifani
Posts: 17
Joined: Thu 05 Aug 2010 16:20

Post by vifani » Mon 13 Jun 2011 12:48

I have a new bug for you.

Previous bugs are on Oracle 11.0.2.1.0

Using Oracle 10.2.0.5.0, your Workflow Instance Store is not working. Also a simple workflow persist command thrown an InstancePersistenceCommandException exception:
The execution of the InstancePersistenceCommand named {urn:schemas-microsoft-com:System.Activities.Persistence/command}SaveWorkflow was interrupted by an error

The inner exception is
Inner Exception
---------------
Type : Devart.Data.Oracle.OracleException, Devart.Data.Oracle, Version=6.30.160.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=09af7300eec23701
Message : ORA-06550: riga 1, colonna 6:
PLS-00103: Trovato il simbolo "" anziché uno dei seguenti:
begin case
declare exit for goto if loop mod null pragma raise return
select update while with

<< close current delete fetch lock insert
open rollback savepoint set sql execute commit forall merge
pipe
Il simbolo "" è stato ignorato.
ORA-06550: riga 6, colonna 136:
PLS-00103: Trovato il simbolo "" anziché uno dei seg
Source : Devart.Data.Oracle
Help link :
Code : 6550
Offset : 5
Errors :
ErrorCode : -2147467259
Data : System.Collections.ListDictionaryInternal
TargetSite : Void b(Int32)
Stack Trace : at Devart.Data.Oracle.av.b(Int32 A_0)
at Devart.Data.Oracle.bj.a(Int32 A_0, be A_1)
at Devart.Data.Oracle.OracleCommand.InternalExecute(CommandBehavior behavior, IDisposable disposable, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, Boolean nonQuery)
at Devart.Common.DbCommandBase.ExecuteDbDataReader(CommandBehavior behavior, Boolean nonQuery)
at Devart.Data.Oracle.OracleCommand.ExecuteNonQuery()
at Devart.Data.Oracle.DurableInstancing.am.a(Boolean A_0)
at Devart.Data.Oracle.DurableInstancing.c.c()

Thank you.

Shalex
Devart Team
Posts: 8088
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Tue 14 Jun 2011 09:29

We are investigating the problems.

Shalex
Devart Team
Posts: 8088
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Mon 11 Jul 2011 07:13

The mentioned issues are fixed in the latest (6.30.185) build of dotConnect for Oracle. It can be downloaded from http://www.devart.com/dotconnect/oracle/download.html (trial version) or from Registered Users' Area (for users with valid subscription only): http://secure.devart.com/ .

For more information, please refer to http://www.devart.com/forums/viewtopic.php?t=21452 .

vifani
Posts: 17
Joined: Thu 05 Aug 2010 16:20

Post by vifani » Mon 11 Jul 2011 07:25

Thank you.

I already download the new version and I have sent you another ticket for a new bug.

Shalex
Devart Team
Posts: 8088
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Thu 14 Jul 2011 06:43

The issue is fixed. Look forward to the next build of dotConnect for Oracle.

vifani
Posts: 17
Joined: Thu 05 Aug 2010 16:20

Post by vifani » Thu 14 Jul 2011 06:52

Thank you! :)

Post Reply