retrieve columns in DevExpress ASPxGridView

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding ADO.NET provider for Oracle
Post Reply
hannes_a
Posts: 77
Joined: Sun 22 Jan 2006 20:44
Location: munic

retrieve columns in DevExpress ASPxGridView

Post by hannes_a » Mon 10 Aug 2009 10:40

I use dotconnect 5.25.39 and DXperience 9.1.4 for ASP.NET and in ASPxGridView I'm unable to retrieve columns.
I do not know which assembly causes this mail function, Devart or DevExpress.
Please make a investigation, if dotConnect causes this.
With SqlDataSource it works properly

Shalex
Devart Team
Posts: 8036
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Thu 13 Aug 2009 09:49

I have tried our \Program Files\Devart\dotConnect\Oracle\Samples\Web\CS\DataSource_DevExpress sample with the latest 9.1.5 version of DXperience for ASP.NET. It works fine. Please try this sample. Does it work in your environment?

hannes_a
Posts: 77
Joined: Sun 22 Jan 2006 20:44
Location: munic

Post by hannes_a » Thu 13 Aug 2009 10:51

yes of course, I tested it and in this way it works.
In runtime I see all columns, but when I try to retrieve columns during design time for the grid, I'm unable to do.
I want to change some columns for the grid during design time

Shalex
Devart Team
Posts: 8036
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Fri 14 Aug 2009 14:01

I am able to reproduce the issue with the Columns property of ASPxGridView (it remains empty) only in the case if if OracleDataSource is assigned to ASPxGridView first, and then OracleDataSource (connection string and select query) is initialized. If you were doing it in that way, please reassign again OracleDataSource to ASPxGridView after OracleDataSource initialization to fill columns collection of ASPxGridView. Does this resolve the problem?

hannes_a
Posts: 77
Joined: Sun 22 Jan 2006 20:44
Location: munic

Post by hannes_a » Sat 15 Aug 2009 08:16

Sorry, I'm unable to do it during design time on 3 machines
1 I add Grid
2 I add OracleDatasource
2.1 connectstring
2.2 select command, show data
2.3 preview data
3 set in grid datasource
3.1 go to columns
this is the result
Image

Code: Select all









    Unbenannte Seite


    
    
    
        
        
        
        
    
    
    

my workaround is to use a MS SQLdatasource, connect, create fields and copy columns to ASPxGridView in sourcecode.
but this makes no satisfaction to me.

Can you reproduce it on my way ?

Shalex
Devart Team
Posts: 8036
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Wed 19 Aug 2009 16:01

Sorry, we cannot reproduce the problem. Please use a workaround mentioned in your ticket at devexpress site.

Post Reply