OraDirect not receive information about type from package...is this true??

Discussion of open issues, suggestions and bugs regarding ADO.NET provider for Oracle
Post Reply
hankey
Posts: 4
Joined: Mon 05 Nov 2007 22:02

OraDirect not receive information about type from package...is this true??

Post by hankey » Tue 06 Nov 2007 14:05

hi... i'm using the following code

OracleCommand cmd = this.connection.CreateCommand();
cmd.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
cmd.CommandText = "store.seg_tis";

OracleParameter param = new OracleParameter("s_tis", OracleDbType.Table);
param.Direction = ParameterDirection.Output;
param.ObjectTypeName = "gral.p_tis";
cmd.Parameters.Add(param);
cmd.ExecuteNonQuery();

this is the TYPE

CREATE OR REPLACE PACKAGE Gral AS
TYPE p_tis IS TABLE OF VARCHAR2(150) INDEX BY BINARY_INTEGER;
...

this is the error

OCI-22303: type GRAL.P_TIS no found

i use OraDirect.NET 4.25 for .Net 2 and Oracle9i

i no use the direct mode..

thanks

Alexey
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Post by Alexey » Tue 06 Nov 2007 15:40

This is a known Oracle bug.
Types from packages cannot be described.

hankey
Posts: 4
Joined: Mon 05 Nov 2007 22:02

Post by hankey » Tue 06 Nov 2007 16:48

So...wat is the solution for this??


thanks

Alexey
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Post by Alexey » Wed 07 Nov 2007 09:46

Unfortunately, we don't know any.

dvdaniels
Posts: 3
Joined: Tue 11 Dec 2007 18:32

Post by dvdaniels » Wed 18 Feb 2009 20:35

Is this still the case with the latest version? I am running in to this exact same problem.

Shalex
Site Admin
Posts: 8248
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Fri 20 Feb 2009 13:42

The problem persists. This is an Oracle bug.

dvdaniels
Posts: 3
Joined: Tue 11 Dec 2007 18:32

Post by dvdaniels » Fri 20 Feb 2009 18:21

By any chance do you know if Oracle is aware of this issue? If so, is there a bug number that you can supply. I like the capabilities I have seen so far and would like to "rattle their cage" so to speak to see if there is a possible work around.

Shalex
Site Admin
Posts: 8248
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Post by Shalex » Mon 23 Feb 2009 13:11

We don't know a bug number. But this problem was discussed in several threads at Oracle forum (e.g., http://forums.oracle.com/forums/thread. ... dID=513774 ).

Post Reply