Issue with configuring Salesforce linked server in SSMS

Issue with configuring Salesforce linked server in SSMS

Postby Vikram » Mon 06 Mar 2017 14:33

Hello,
I am not able to add a successfuls linked server connection in SSMS for Salesforce. Below are the steps I followed:

1. Configured and created ODBC DSN using Devart ODBC driver and ODBC creation was created and test connection was success.
2. Tried to create linked server through Server Objects-->Linked Serveres-->New Linked Server. gave the DSN name as it was in ODBC configuration. Linked server is getting created successfully.
But when I try to browse tables its giving me error "cannot initialize the data source object of OLEDB provider "MSDASQL" for linked server "SALESFORCE" (Microsoft SQL Server, Error:7303)

Please help me fixing it.
Vikram
 
Posts: 1
Joined: Mon 06 Mar 2017 14:20

Re: Issue with configuring Salesforce linked server in SSMS

Postby MaximG » Thu 09 Mar 2017 06:59

Please describe the problem in more detail:

a) What account is the 'SQL Server' service (LOCAL SERVICE, NETWORK_SERVICE, etc.) run ?
b) What authentication type are you using: SQL Server : Windows Authentication or SQL Server Authentication?
c) What privileges has the Windows user working with SQL Server Management Studio ?
Make sure that the used driver bitness matches Server Management Studio bitness
In addtition, try to use the solution provided by the link :
https://www.devart.com/odbc/salesforce/docs/index.html?troubleshooting_ssms.htm
MaximG
Devart Team
 
Posts: 742
Joined: Mon 06 Jul 2015 11:34


Return to ODBC Drivers