EntityDAC data providers not installed

EntityDAC data providers not installed

Postby borisb » Mon 12 Sep 2016 12:32

Hi,

I have EntityDAC 1.5.10 installed in Delphi 10.1 Berlin on Windows 10 64-bit.

The 5 standard data providers appear in the "Install Packages" list, but with the message "c:\program files (x86)\embarcadero\studio\18.0\bin\XXXDataProvider240.bpl not found".

Indeed, these BPLs are in c:\program files (x86)\Devart\EntityDAC\Bin\Delphi24\Win64.

However, if I try to select one of these BPLs from the Win64 directory under Devart, I get the error "Can't load package ... %1 is not a valid Win32 application."

Why isn't the EntityDAC Pro installer registering these properly? How can I manually install the BPLs in the IDE?
borisb
 
Posts: 6
Joined: Mon 12 Sep 2016 12:22

Re: EntityDAC data providers not installed

Postby borisb » Mon 12 Sep 2016 19:35

Problem solved :-)

I originally installed Delphi 10.1 Pro, then upgraded to Enterprise.

So, I uninstalled Delphi 10.0 and third party libraries and components completely, and then removed any traces in the file system (under c:\Programs (x86) and c:\Users) and registry.

I then installed the Enterprise version directly and reinstalled the third party libraries and components, including EntityDAC Pro.

This resulted in a fully functional installation :D
borisb
 
Posts: 6
Joined: Mon 12 Sep 2016 12:22

Re: EntityDAC data providers not installed

Postby AlexP » Thu 15 Sep 2016 07:28

Hello,

Glad to see that the issue was resolved. If you have any further questions, feel free to contact us.
AlexP
Devart Team
 
Posts: 5525
Joined: Tue 10 Aug 2010 11:35


Return to EntityDAC