Cant Get Email Notifications To Work ( version 2.1.229 )

Cant Get Email Notifications To Work ( version 2.1.229 )

Postby intradiem » Wed 30 Apr 2014 12:15

Hello all,

I've got Review Assistant setup and working, but I can't seem to get the email notifications to work. I've tried various configurations and SMTP accounts in the settings.xml file but I keep getting errors like the one below. I am restarting the service after I make changes but it's just not working. Any help would be appreciated. Below shows my settings.xml ( with sensitive info hidden ) and the error I get with Review Assistant attempts to send a notification. Thanks.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<ServerSettings>
<Url>http://localhost:85/ReviewAssistant</Url>
<Database>C:\ProgramData\Devart\Review Assistant\reviewassistant.db</Database>
<MailFromAddress>****</MailFromAddress>
<MailServer>smtp.gmail.com</MailServer>
<MailPort>465</MailPort>
<MailTimeout>100</MailTimeout>
<MailEnableSSL>true</MailEnableSSL>
<MailValidateSSLCertificate>true</MailValidateSSLCertificate>
<MailUsername>****</MailUsername>
<MailPassword>****</MailPassword>
<MailLoggingLevel>2</MailLoggingLevel>
</ServerSettings>



Review Assistant 2.1.229.
Message cannot be sent to *******.
The subject of message: New Comment - [Email Test] - [9.5 Stabilzation]

Error occurred in SendMail at 4/29/2014 11:40:55 AM:

Message: Failure sending mail.
Source: System
TargetSite: Void Send(System.Net.Mail.MailMessage)
HelpLink:
Type: System.Net.Mail.SmtpException
StatusCode: GeneralFailure
Stack:
at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)
at #=qT_9GhM_9b_c_XLrDcwCvktGQQLy$LbS4znItwf4aBwjuV2mfmtJs4rJAovS0DrH4.#=q1_Z2TCpzK9yEtf_Z2xEMZw==(String #=qxzPPiZfVVzymv7XTtgDXsA==, String #=qrgEZfwv4L2ljL_grHBH9vg==, String #=qQioFzwrSpoE33ck5$cquFQ==, String #=qpxR4TjzaA$$8DBjcIeCL_g==)

Message: Unable to connect to the remote server
Source: System
TargetSite: System.Net.Sockets.Socket GetConnection(System.Net.PooledStream, System.Object, Boolean, System.Net.IPAddress ByRef, System.Net.Sockets.Socket ByRef, System.Net.Sockets.Socket ByRef, Int32)
HelpLink:
Type: System.Net.WebException
Status: ConnectFailure
Response: {null}
Stack:
at System.Net.ServicePoint.GetConnection(PooledStream PooledStream, Object owner, Boolean async, IPAddress& address, Socket& abortSocket, Socket& abortSocket6, Int32 timeout)
at System.Net.PooledStream.Activate(Object owningObject, Boolean async, Int32 timeout, GeneralAsyncDelegate asyncCallback)
at System.Net.PooledStream.Activate(Object owningObject, GeneralAsyncDelegate asyncCallback)
at System.Net.ConnectionPool.GetConnection(Object owningObject, GeneralAsyncDelegate asyncCallback, Int32 creationTimeout)
at System.Net.Mail.SmtpConnection.GetConnection(ServicePoint servicePoint)
at System.Net.Mail.SmtpTransport.GetConnection(ServicePoint servicePoint)
at System.Net.Mail.SmtpClient.GetConnection()
at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

Message: No connection could be made because the target machine actively refused it 74.125.196.109:465
Source: System
TargetSite: Void DoConnect(System.Net.EndPoint, System.Net.SocketAddress)
HelpLink:
Type: System.Net.Sockets.SocketException
ErrorCode: 10061
SocketErrorCode: ConnectionRefused
NativeErrorCode: 10061
Stack:
at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress)
at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Int32 timeout, Exception& exception)
intradiem
 
Posts: 2
Joined: Wed 30 Apr 2014 12:07

Re: Cant Get Email Notifications To Work ( version 2.1.229 )

Postby AlexeyN » Tue 06 May 2014 11:26

To resolve the problem related to sending emails via Gmail, you need to set the SMTP port 587.
AlexeyN
Devart Team
 
Posts: 244
Joined: Wed 12 Sep 2012 12:09

Re: Cant Get Email Notifications To Work ( version 2.1.229 )

Postby intradiem » Tue 06 May 2014 11:28

I tried 587 but it didn't solve the problem. I get the same failure as below, just with the 587 port in the error instead of 465.
intradiem
 
Posts: 2
Joined: Wed 30 Apr 2014 12:07

Re: Cant Get Email Notifications To Work ( version 2.1.229 )

Postby AlexeyN » Tue 06 May 2014 15:40

I have just tested - everything works fine. Please make sure you have access to the 587 port (in your firewall settings). Here are my settings:

Code: Select all
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<ServerSettings>
  <Url>http://localhost:85/ReviewAssistant</Url>
  <Database>C:\ProgramData\Devart\Review Assistant\reviewassistant.db</Database>
  <MailFromAddress>GmailUserName@gmail.com</MailFromAddress>
  <MailServer>smtp.gmail.com</MailServer>
  <MailPort>587</MailPort>
  <MailTimeout>100</MailTimeout>
  <MailEnableSSL>true</MailEnableSSL>
  <MailValidateSSLCertificate>true</MailValidateSSLCertificate>
  <MailUsername>GmailUserName</MailUsername>
  <MailPassword>GmailUserPassword</MailPassword>
  <MailLoggingLevel>1</MailLoggingLevel>
</ServerSettings>
AlexeyN
Devart Team
 
Posts: 244
Joined: Wed 12 Sep 2012 12:09


Return to Review Assistant