The Problem Persists

The Problem Persists

Postby giuliano » Wed 10 Nov 2010 11:42

After install the last update that you send to this topic, I still having the same problem with the UniCommand.CommandTimeout in PgSQL DataBase.

After 30 seconds, the server did not respond with the specified timeout interval.

Below, a picture that show the problem in Visual Studio 2010 and the configuration of the Developer Environment.
http://www.reitech.com.br:2020/arquivos/devart.png

Microsoft Visual Studio 2010
Version 10.0.30319.1 RTMRel
Microsoft .NET Framework
Version 4.0.30319 RTMRel
Installed Version: Ultimate
Microsoft Visual C# 2010

dotConnect Universal 3.20.27.0
Devart dotConnect Universal
Copyright 2002 - 2010 Devart. All rights reserved.
Web: http://www.devart.com/dotConnect/universal
Support: support@devart.com


PostgreSQL 8.3.3 on i386-portbld-freebsd7.0, compiled by GCC cc (GCC) 4.2.1 20070719 [FreeBSD]
giuliano
 
Posts: 24
Joined: Mon 18 Oct 2010 12:59

Postby StanislavK » Mon 15 Nov 2010 13:24

We couldn't reproduce the problem. Please describe how exactly you are executing the command. For example, I've tried the following code, and the data reader was successfully retrieved (after 30 seconds) in our environment:
Code: Select all
UniConnection con = new UniConnection("Provider = PostgreSQL;" + pgSqlConnectionString);
con.Open();

UniCommand cmd = new UniCommand(commandText, con);
cmd.CommandTimeout = 0;
UniDataReader reader = cmd.ExecuteReader();

Please specify whether anything should be changed in this sample, and, if possible, send us a test project.

JIC: if you are copying dotConnect Universal assemblies to the Bin folder of your project, please check that you've replaced them with the assemblies of the newer version.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby giuliano » Tue 07 Dec 2010 09:25

StanislavK,

I checked the libraries and really had not been replaced. The problem was resolved for PgSQL.

Thank you very much
giuliano
 
Posts: 24
Joined: Mon 18 Oct 2010 12:59

The Same Problem, with DataSet

Postby giuliano » Fri 14 Jan 2011 13:36

Hi,
I'm having problems with timeouts for my commands.
I use a Dataset that runs View in PostgreSQL.
How do I use a DataSet, I do not have access to CommandTimeout property. So, I chose to inform the Connection String "Default Command Timeout = 0 ". However, this determination is not working in practice.
Please, see the image below:
Image
giuliano
 
Posts: 24
Joined: Mon 18 Oct 2010 12:59

Postby StanislavK » Mon 17 Jan 2011 18:04

Thank you for your report, we've reproduced the problem. We will investigate it and inform you about the results as soon as possible.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby StanislavK » Fri 21 Jan 2011 16:46

We have fixed the issue. The fix will be available in the nearest build which we plan to release in about a week.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby StanislavK » Thu 10 Feb 2011 17:40

We have released the new 3.20.39 version of dotConnect Universal. The new build can be downloaded from
http://www.devart.com/dotconnect/universal/download.html
(the trial and free versions) and from Registered Users' Area (for users with active subscription only):
http://secure.devart.com/

For the detailed information about the fixes and improvements available in dotConnect Universal 3.20.39, please refer to
http://www.devart.com/forums/viewtopic.php?t=20229
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48


Return to dotConnect Universal