PgSqlConnection.ConnectionTimeout seems to be ignored

PgSqlConnection.ConnectionTimeout seems to be ignored

Postby m_dirk » Tue 13 Mar 2007 10:40

Hello,

I'm using the PostgreSQLDirect .NET Data Provider Mobile version on a Win CE 4.2 OS. The device is connected to the LAN via a WIFI connection.

I've specified the ConnectionTimeout at 5 seconds, but each time I try to connect (I've turned the WIFI off for testing, so it should reach the timeout every time) it takes 40+ seconds to come up with an exception (resource assembly not found).

Anything I'm missing here?

King regards,
Dirk
m_dirk
 
Posts: 9
Joined: Fri 24 Nov 2006 09:25

Postby Alexey » Wed 14 Mar 2007 09:52

Unfortunately, we were unable to reproduce such problem.
What is the full version of PostgreSQLDirect .NET you use?
Does this take place when you use an emulator?
What is the exact error message?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby m_dirk » Wed 14 Mar 2007 12:36

Alexey wrote:Unfortunately, we were unable to reproduce such problem.
What is the full version of PostgreSQLDirect .NET you use?

2.55.25.1

Alexey wrote:Does this take place when you use an emulator?

Yes, this happens on the emulator and the device (a Psion Workabout Pro).

Alexey wrote:What is the exact error message?

"A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to response"

Note that for timeout testing purposes I've put the wrong IP-address in the connection object, making sure every connection attempt fails.
m_dirk
 
Posts: 9
Joined: Fri 24 Nov 2006 09:25

Postby Alexey » Fri 16 Mar 2007 15:10

This problem might be device-specific. We cannot reproduce it on VS2003 emulator, unfortunately.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby m_dirk » Fri 16 Mar 2007 15:20

Thanks for the reply Alexey, I will do some further investigation on the matter and will post results, if any.
m_dirk
 
Posts: 9
Joined: Fri 24 Nov 2006 09:25

Postby Alexey » Fri 16 Mar 2007 15:25

I will be looking forward.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Resolved ?

Postby CNPSV » Thu 25 Jun 2009 09:21

m_dirk wrote:Thanks for the reply Alexey, I will do some further investigation on the matter and will post results, if any.


Have you found a solution for your problem?
CNPSV
 
Posts: 27
Joined: Thu 01 Nov 2007 09:48

Postby Shalex » Thu 25 Jun 2009 11:13

Please specify your version of dotConnect for PostgreSQL Mobile. What is the error message and how can we reproduce the problem?
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7654
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44


Return to dotConnect for PostgreSQL