SQL Server 2005 Analysis Services

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby freewilly007 » Thu 27 Sep 2007 00:53

Has anyone successfully used the driver with SQL Server 2005 Analysis Services? I'm getting errors when using this driver on AS. Thanks
freewilly007
 
Posts: 4
Joined: Thu 27 Sep 2007 00:47

Postby Alexey » Thu 27 Sep 2007 10:49

Please describe the problem in detail.
Make sure that CoreLab.PostgreSql.xsl file exists in the "%ProgramFiles%\Microsoft SQL Server\MSSQL.4\OLAP\bin\Cartridges\" folder on the PC where Analysis Services reside. If you didn't install PostgreSQLDirect .NET on that PC, perform using the minimal install mode.
Last edited by Alexey on Wed 03 Oct 2007 06:12, edited 1 time in total.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby daveg » Tue 02 Oct 2007 18:02

Here are the details regarding the problem:
We created a new analysis services project and are able to create a Data Source (using Core Lab's PostgreSQLDirect.NET), a data view and cube.
Errors in the high-level relational engine. We are also able to build the project but when we try to deploy we several errors including the following:

"The following exception occurred while the managed IDataReader interface was being used: Error occurred while parsing the FROM clause: identifier or expression expected."

I believe the other errors are related to this one so I think we should try to figure this one out first (and hopefully the others will disappear :)).
daveg
 
Posts: 5
Joined: Tue 02 Oct 2007 17:24

Postby Alexey » Wed 03 Oct 2007 06:14

Please send me a test project to reproduce the problem.
It is desirable to use 'test' schema objects, otherwise include the definition of your own database objects.
Do not use third party components.
Use e-mail address provided in the Readme file.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby daveg » Wed 03 Oct 2007 15:41

I just emailed a zipped up test project and schema for the database we are using in the test.
daveg
 
Posts: 5
Joined: Tue 02 Oct 2007 17:24

Postby Alexey » Fri 05 Oct 2007 08:57

Once again: do you have CoreLab.PostgreSql.xsl file somewhere in the installation folder of MS SQL Server?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby daveg » Fri 05 Oct 2007 11:10

Nope, I do not have the CoreLab.PostgreSql.xsl anywhere under my SQL Server installation folder. Its also not under my CoreLab folder that was created when I ran the pgsqlnet2.exe installer. Where would we get such a file?

Thanks!
daveg
 
Posts: 5
Joined: Tue 02 Oct 2007 17:24

Postby Alexey » Fri 05 Oct 2007 12:02

I've just sent it to your address.
You should place this file into %ProgramFiles%\Microsoft SQL Server\MSSQL.3\OLAP\bin\Cartridges\ folder.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby daveg » Fri 05 Oct 2007 14:00

OK, I copied the .xsl to my SQL Server directory (although on my server my OLAP folder is under %ProgramFiles%\Microsoft SQL Server\MSSQL.2, no %ProgramFiles%\Microsoft SQL Server\MSSQL.3). Now I am no longer getting the error:

"The following exception occurred while the managed IDataReader interface was being used: Error occurred while parsing the FROM clause: identifier or expression expected."

But instead I get one of these errors (depending on which tables I use in my Data View):

"Errors in the high-level relational engine. The following exception occurred while the managed IDataReader interface was being used: Destination array is not long enough to copy all the items in the collection. Check array index and length.."
(NOTE: I get this when I use the orders and lineitem tables in my Data View, as I did in the project I sent)

"Errors in the high-level relational engine. The following exception occurred while the managed IDataReader interface was being used: Index was outside the bounds of the array."
(NOTE: I get this when I use the region and nation tables in my Data View, instead of orders and lineitem)

Any thoughts on what might be causing these errors?

Thanks!
daveg
 
Posts: 5
Joined: Tue 02 Oct 2007 17:24

Postby Alexey » Fri 05 Oct 2007 14:39

You receive errors on deploy or on process?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

SQL Server 2005 Analysis Services

Postby daveg » Fri 05 Oct 2007 18:48

The errors are on deploy. Actually I now suspect that is something on our end. I was able to deploy the same project connected to a version of PostgreSQL v8.1.5 running on windows. The one I a having problems with is a "modified" version of PostgreSQL v8.0.2 running on RedHat Enterprise 4 (x86_64).
daveg
 
Posts: 5
Joined: Tue 02 Oct 2007 17:24

Postby Alexey » Mon 08 Oct 2007 11:08

I've just tested all things on my local RedHat machine, and everything was fine.
Is it possible for you to provide me with your modified version of PostgreSQL and the instruction about how to run it on Linux?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43


Return to dotConnect for PostgreSQL