Error "Object reference not set..." on License Info

Error "Object reference not set..." on License Info

Postby sprinter252 » Wed 25 Nov 2009 15:43

Hi,

I'm using Visual Studio 2008 SP1 with DevArt Developer Tools version 2.55.9 on a german Windows XP SP3 (VS is german too). Every time I launch Tools->Oracle->License Information, I get the descibed error-window. What's wrong?

Alex
sprinter252
 
Posts: 23
Joined: Fri 16 Nov 2007 20:10
Location: Germany

Postby Duke » Thu 26 Nov 2009 08:04

Please, make sure that you have the recent build of OraDeveloper Tools installed (there was no public build under version 2.55.9). Once we already solved similar issue, it was compatibility problem with dotConnect for Oracle.
Duke
Devart Team
 
Posts: 476
Joined: Fri 29 Oct 2004 09:25

Postby sprinter252 » Thu 26 Nov 2009 11:44

Hi Duke,

sorry. My Version of the tools is 2.55.148. I'm using dotConnect for Oracle Version 5.35.54.0.

Tanks, Alex
sprinter252
 
Posts: 23
Joined: Fri 16 Nov 2007 20:10
Location: Germany

Postby Shalex » Fri 27 Nov 2009 12:11

Please follow these steps:
1) reinstall dotConnect for Oracle v 5.35.54;
2) specify the type of project for which this problem persists;
3) post here the call stack when the error occurs.

To obtain the call stack, connect from the 1-st Visual Studio (Debug | Attach to Proccess) to the process of the 2-nd Visual Studio in which you invoke the Tools->Oracle->License Information dialog. Before attaching don't forget to make these settings in the 1-st Visual Studio (you are using to debug the 2-nd one): a) in the (Debug | Exceptions) window select Common Language Runtime Exceptions; b) in the (Tools | Options) window, Debugging | General - clear Enable Just My Code (Managed Only).
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7888
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44


Return to dbForge for Oracle