Vista 3.55.20.0 Add-In Error - Class not registered

Vista 3.55.20.0 Add-In Error - Class not registered

Postby webf1 » Fri 23 Feb 2007 12:40

I installed the latest package (downloaded today) on my Vista Business machine. When I start VS2005 I get a message that the Add-In failed to load or caused an exception. Error Message: Class Not Registered. Error Number: 80040154.

I have a solution built in XP and when I bring it up it works fine. However, nothing is on my toolbar. If I go to Tools | Add-In Manager... and try to check it so it appears I get the same message.

Thanks in advance.
webf1
 
Posts: 4
Joined: Wed 06 Dec 2006 12:18

Postby Alexey » Fri 23 Feb 2007 13:11

Try to register Add-In using RegAsm.exe.
As for toolbar problem, please read the FAQ on how to add the components manually.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby webf1 » Fri 23 Feb 2007 13:28

Thanks Alexey.

I just tried:
C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC>regasm CoreLab.MySql.Addin.dll /codebase C:\Program Files\CoreLab\MySQLDirect.NET2\CoreLab.MySql.Addin.dll

And I get this: RegAsm : error RA0000 : Unable to locate input assembly 'CoreLab.MySql.Addin.dll' or one of its dependencies.
webf1
 
Posts: 4
Joined: Wed 06 Dec 2006 12:18

Postby Alexey » Fri 23 Feb 2007 13:36

Try
Code: Select all
C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC>regasm "C:\Program Files\CoreLab\MySQLDirect.NET2\CoreLab.MySql.Addin.dll" /codebase "C:\Program Files\CoreLab\MySQLDirect.NET2\CoreLab.MySql.Addin.dll"
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby webf1 » Fri 23 Feb 2007 14:10

Even though I'm running the Command prompt as Administrator now, I'm getting the dreaded "RegAsm : error RA0000 : An error occurred while writing the registration information to the registry. You must have administrative credentials to perform this task. Contact your system administrator for assistance"
webf1
 
Posts: 4
Joined: Wed 06 Dec 2006 12:18

Postby Alexey » Tue 27 Feb 2007 14:55

How did you run the Command prompt as Administrator? You should have right-clicked the exe and chosed "Run as Administrator". Did you run so?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby webf1 » Tue 27 Feb 2007 16:35

yes that's the way I did it.
webf1
 
Posts: 4
Joined: Wed 06 Dec 2006 12:18

Postby Alexey » Thu 01 Mar 2007 11:53

Are you able to register any other dll with RegAsm? If no, i think you should consult appropriate documentation for assistance, because we cannot reproduce this problem on our Vista 64x Business edition.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43


Return to dotConnect for MySQL