Problems with MySqlDirect .NET Embedded server

Problems with MySqlDirect .NET Embedded server

Postby A. Gibson » Mon 18 Dec 2006 23:52

I have been trying to get my application to connect an embedded server using the data provider with no success.

I have no MySQL servers or services running, I have tried libmysql.dlls from 4.0, 4.1 and 5.1, I have tried creating databases in each of these versions as well as copying the share folders over and trying each systematically but I continue to get the same result. When I run the application, I get the exception

"Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory is corrupt".

Also, the tools for VS 2005 have not liked the embedded server either, dropping out with a variety of messages including the one above.

I have been searching the net and the forums but still not found a solution. I was just wondering if anyone has any ideas or if they can point out what I might be doing wrong.

I have tried using both a my.ini file and the server parameters method, same result. It is probably something stupid but then I have tried everything I can think of.

Thanks for any help in advance.
A. Gibson
 
Posts: 5
Joined: Mon 18 Dec 2006 23:44

Postby Alexey » Tue 19 Dec 2006 07:58

From your post one thing is unclear: have you read "Using Embedded Server" article of MySQLDirect .NET help documentation?
Do you use BLOBs? Please specify the full versions of MySQLDirect .NET and MySQL.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby A. Gibson » Tue 19 Dec 2006 10:53

I do apologise, I forget to mention that.

Yes, I have fully read the help documentation for the embedded server, followed it to the letter multiple times.

I am using MySQLDirect .NET 3.55 for .NET 2.0 and I have tried the following server versions:
  • 4.0.27
  • 4.1.22
  • 5.1.14 (beta) - figured it was worth a shot

There are no blobs in the table I have made so far, just INTs and VARCHARs.

I run Windows XP Pro SP2 (32 bit)
A. Gibson
 
Posts: 5
Joined: Mon 18 Dec 2006 23:44

Postby Alexey » Tue 19 Dec 2006 11:27

We have sent you our test project for embedded server.
Waiting for your feedback.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby A. Gibson » Tue 19 Dec 2006 12:04

I assume this has been emailed to the address on my profile?

It has been about 40 minutes and still no sign of an email, might just be slow.
A. Gibson
 
Posts: 5
Joined: Mon 18 Dec 2006 23:44

Postby Alexey » Tue 19 Dec 2006 12:37

Yes, it was andy (at) syberius (dot) force9 (dot) co (dot) uk.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby A. Gibson » Tue 19 Dec 2006 12:44

That is correct, same place the registration email went to and that was picked up OK.

Might just be taking its time, I will keep an eye out for it and let you know.

Thanks,
A. Gibson
 
Posts: 5
Joined: Mon 18 Dec 2006 23:44

Postby Alexey » Tue 19 Dec 2006 12:59

Looking forward to your comments.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby A. Gibson » Tue 19 Dec 2006 17:12

Still no email as yet, is there any chance you could try webmaster (at) indepthinsight (dot) co (do) uk and I will see if it arrives there.

Sorry to be such a pest.

I also forgot to mention (but did not think it would be causing the problem) that I am currently running the trial of the adapter. If the embedded side of things works then I am looking to purchase a license (hence the persistence).

Thanks again.
A. Gibson
 
Posts: 5
Joined: Mon 18 Dec 2006 23:44

Postby Alexey » Wed 20 Dec 2006 07:31

Re-sent
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43


Return to dotConnect for MySQL