Cannot remove an entity that has not been attached

Cannot remove an entity that has not been attached

Postby maxgrante » Thu 30 Jun 2011 19:23

Hi,
i'am a problem. I use DevArt DotConnect for MySQL 6.30 (latest release).

When i call:
Code: Select all
public void UpdateCarOptionals(List listCodGlo, Int64 idCar)
        {
            List listToDelete = this.GetCarOptionals(idCar).ToList();
            foreach (var item in listToDelete)
            {
               
                m_Model.AbCarsOptionals.DeleteOnSubmit(item);
            }
           
            foreach (String codGlo in listCodGlo)
            {
                AbCarsOptional optToAdd = new AbCarsOptional();
                optToAdd.IdCar = idCar;
                optToAdd.CodGlo = codGlo;
                m_Model.AbCarsOptionals.InsertOnSubmit(optToAdd);
            }

                   m_Model.SubmitChanges();
        }


The first time all works fine, when i retry i get an exception of:
Code: Select all
Message: Cannot remove an entity that has not been attached.
Source: Devart.Data.Linq
StackTrace:    at Devart.Data.Linq.Table.b(Object A_0, MetaType A_1, Dictionary`2 A_2, Boolean A_3)
   at Devart.Data.Linq.Table.b(Object A_0, Boolean A_1)
   at Devart.Data.Linq.Table`1.DeleteAllOnSubmit[TSubEntity](IEnumerable`1 entities)
   at AutoCore.Models.CommonRepository.UpdateCarOptionals(List`1 listInc, Int64 idCar)
   at AutoCore.Models.CommonRepository.EditCarMainData(AbCar carToUpdate, Int32 codMar, Int32 codMod, Int32 codAll, Int16 idColor, Int32 mileage, Int16 regYear, Byte regMonth, Boolean metalyzed, Int16 purchaseYear, Byte purchaseMonth, Int16 genSat)
   at AutoWeb.Controllers.GarageController.CarEditMainDataSave(GarageEditMainDataViewModel gceMdVm)


The table have this schema:
CREATE TABLE `ab_cars_optionals` (
`Id` bigint(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`IdCar` bigint(20) NOT NULL COMMENT 'rif.auto',
`CodGlo` varchar(5) NOT NULL COMMENT 'codice optional normalizzato',
PRIMARY KEY (`Id`),
UNIQUE KEY `IdGarageCodGloUX` (`IdCar`,`CodGlo`),
KEY `FK_ab_cars_optionals_ice_normalized_registries` (`CodGlo`),
CONSTRAINT `FK_ab_cars_optionals_cars` FOREIGN KEY (`IdCar`) REFERENCES `ab_cars` (`Id`) ON UPDATE CASCADE,
CONSTRAINT `FK_ab_cars_optionals_ice_normalized_registries` FOREIGN KEY (`CodGlo`) REFERENCES `ice_normalized_registries` (`CodGlo`) ON UPDATE CASCADE
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=52 DEFAULT CHARSET=utf8

Can you help me?

Best regards.
Last edited by maxgrante on Thu 30 Jun 2011 20:15, edited 1 time in total.
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby maxgrante » Thu 30 Jun 2011 19:27

If I restart IIS with iisreset the first execution work fine, from the second i crash with exception Cannot remove an entity that has not been attached

I have already test with a custom datacontext under using {} but don't work.
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby maxgrante » Thu 30 Jun 2011 19:30

With driver version 6.30.165.0 (trial version) all work fine
With driver version 6.30.172.0 (full) from the second time i get exception
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby StanislavK » Fri 01 Jul 2011 16:46

I've sent you a test project in a letter, please check that it was not blocked by your mail filter. Please specify what should be changed in the sample to reproduce the problem, or, if possible, please send us your test project.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby maxgrante » Sat 02 Jul 2011 12:42

Hi Stanislav,
I've created a test project that reproduce my problem.

You can download it here:
http://www.massimo-caselli.com/meta/AutoTest.zip

I have used the same stack of my real application:
- ASP.NET MVC 3 Application
- Visual Studio 2010
- Framework 4

Into the main folder you can find a dump SQL with a simplified table structure of my real application (the connection string is into Web.Config).

If you run the webapp, the HomeController, action Index work fine the first time, from the second time crash with "Cannot remove an entity that has not been attached"

I waiting for a response.

Thank you and best regards.

Massimo
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby maxgrante » Sat 02 Jul 2011 12:45

For your info, if I use DeleteAllOnSubmit(List) the problem is the same.
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby StanislavK » Mon 04 Jul 2011 13:08

Thank you for your assistance, we have reproduced the problem. We will inform you as soon as it is fixed.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby maxgrante » Mon 04 Jul 2011 13:35

Thanks Stanislav.
I will expect you. ;)
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14

Postby StanislavK » Tue 12 Jul 2011 15:33

We have fixed this issue. The fix is available in the new 2.50.27 build of LinqConnect. The new build can be downloaded from
http://www.devart.com/linqconnect/download.html
(the trial and free versions) or from Registered Users' Area (for users with active subscription only):
http://secure.devart.com/

For the information about other fixes and improvements available in LinqConnect 2.50.27, please refer to
http://www.devart.com/forums/viewtopic.php?t=21451
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby maxgrante » Sun 17 Jul 2011 14:34

Hi Stanislav,
all work fine.

Thanks.
maxgrante
 
Posts: 7
Joined: Thu 30 Jun 2011 19:14


Return to dotConnect for MySQL