Problem with v4 and TableAdapter

Problem with v4 and TableAdapter

Postby Zero-G. » Mon 02 Jul 2007 11:16

Hey
I use VB.NET 2005 and your controls 4.0.10.0

I have created a typed DataSet through your DataSet Wizzard Tool(v3).
Let's say, the table has 3 Columns, ID, Name, Position.
Through the Dataset Wizzard, i disable the Provider Specific DataSet, and choose the fields ID & Name. - After finishing the Wizzard, everything works fine. But, now I have updated to v4 of your product want to add the Position field also:
1) - Through the Wizzard, I can choose the DataSet, but there is no Select, Update, Delete or Insert Statement available anymore.
2) - If I use the DataSet Manager included to VB2005 and change the SQL Statement, there is the problem, that the Select & Insert Statement are created but no Delete & Update Statement will be created.

Both situations are quiet bad, because I have many DataSet's created through v3 (even very big statements) - and I have to add a field in every DataSet. When I create a DataSet in v4, it seems to work with the Wizzard quiet well.

Hope you can help me. - THANKS
Zero-G.
 
Posts: 390
Joined: Sat 09 Dec 2006 12:20

Postby Alexey » Tue 03 Jul 2007 06:26

Please send me your test application for v3 with step-by-step scenario to reproduce the problems.
It is desirable to use 'test' schema objects, otherwise include definition of your own database objects.
Use e-mail address provided in the Readme file.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby Zero-G. » Tue 03 Jul 2007 06:53

Hey

So, I tried to copy a DataSet, out of my "big" project into a new project. - The interesting is, that in the new project I can configure the DataSet correct. - But in my "big" solution I can't get it working.
Is there any kind of help you could provide?
It is very mysterious....

THX
Zero-G.
 
Posts: 390
Joined: Sat 09 Dec 2006 12:20

Postby Alexey » Tue 03 Jul 2007 07:37

What is being used in your project: data adapters or table adapters?
Do you have old assemblies in your system?
Did you clean your project (removed compiled dll, exe)?
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby Zero-G. » Tue 03 Jul 2007 10:45

Hey

I 've deleted all assemblies and readded them - The bin directory I 've also deleted. - Now it seems to work.

THX
Zero-G.
 
Posts: 390
Joined: Sat 09 Dec 2006 12:20

Postby Alexey » Tue 03 Jul 2007 11:17

Very good.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43


Return to dotConnect for MySQL