Exception "NET: Unknown error 1" during execution OraCommand in Direct mode.

Exception "NET: Unknown error 1" during execution OraCommand in Direct mode.

Postby Leonid » Wed 03 Jan 2007 19:04

I am using OraDirect .NET 3.50.17 in our .Net application and Oracle 9.2.0.4. I am working in Direct mode.
In my .Net application I want to read output cursor that returns from Oracle SP. I have SP that recieveng 2 integer parameters and according to it's value return or not return output cursors. I mean that in stored procedure write code like this:
if show1 = 1 then
openoutputcursor1;
end if;
if show2 = 1 then
openoutputcursor2;
end if;
In case when I set parameters show1=0 and show2=1 I am receiving error in .Net application in ExecuteNonQuery:
at CoreLab.Oracle.a3.b(Int32 A_0)
at CoreLab.Oracle.d.b()
at CoreLab.Oracle.c.a()
at CoreLab.Oracle.a5.q()
at CoreLab.Common.DbCommandBase.c(CommandBehavior A_0)
at System.Data.Common.DbCommand.ExecuteReader()
at CoreLab.Common.DbCommandBase.ExecuteNonQuery()
at WindowsApplication33.Form1.button1_Click(Object sender, EventArgs e) in C:\Documents and Settings\LEONIDB\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\WindowsApplication33\WindowsApplication33\Form1.cs:line 25

Exception was happend only in direct mode. Please investigate this problem and fix it ASAP. Small example was send to support email.
I am absolutely sure that this problem appear only in the last build. When we worked with ODAC version 3.50.10 everything worked fine.
Last edited by Leonid on Thu 04 Jan 2007 12:56, edited 1 time in total.
Leonid
 
Posts: 24
Joined: Wed 26 Oct 2005 12:59

Postby Alexey » Fri 05 Jan 2007 16:26

We are investigating your project.
You will be notifiedon results as soon as possible.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby Alexey » Wed 10 Jan 2007 08:47

We have fixed this problem for you.
Look forward to the next build.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

NET: Unknown error 1

Postby tvr » Wed 17 Jan 2007 16:34

Friday, Jan. 5, 2007, our application was running. Yesterday when we ran it, we got the above error. We are using a trial version and we need to get it running for a demo in order to get permission to buy the product. We are using Visual Studio 2003, .NET Compact Framework 1.0, and OraDirect .NET 3.55 for Framework 1.x.

This is our code. We get the error on the last line:

OracleConnection myConn = new OracleConnection("User Id=sServerUserId;Password=sServerPassword;Port=sPort;Server=sServer;Sid=sSid");

myConn.Open();

OracleCommand myCommand = new OracleCommand("K_ADCI_WS.F_GET_USERS",myConn);

myCommand.Dispose();

myCommand.CommandType = System.Data.CommandType.StoredProcedure;

OracleParameter myUser = myCommand.Parameters.Add("pvar_oracle_id", sUser);

OracleParameter myPassword = myCommand.Parameters.Add("pvar_hashed_password_id", Convert.FromBase64String(sPassword));

OracleParameter myVersion = myCommand.Parameters.Add("pvar_hh_version", sVersion);

myCommand.Parameters.Add("lcur_user", OracleDbType.Cursor).Direction = ParameterDirection.ReturnValue;

OracleDataReader reader = myCommand.ExecuteReader();
tvr
 
Posts: 18
Joined: Fri 22 Sep 2006 21:56

Postby Alexey » Wed 17 Jan 2007 16:52

Look forward to the next build.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Postby tvr » Wed 17 Jan 2007 17:20

That does not help me in the here and now.

Plus it does not make sense that it would work on Friday and not work 10 days later. Is there a timing mechanism within the code?
tvr
 
Posts: 18
Joined: Fri 22 Sep 2006 21:56

Postby Alexey » Wed 17 Jan 2007 17:36

Please send me (alexeyi at crlab.com) your test project to reproduce the problem; include definition of your own database objects.
Do not use third party components.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Unknown Network Error

Postby berdan » Tue 24 Apr 2007 12:01

I use OraDirect 3.55 which works in .NET application with Direct mode to catch Oracle 9i. I would like to do an application on long raw fields in my . NET application.
But i can not read long raw areas at some registrations.
Although i can read long raw areas in many registration, i have "Unknown network Error" messages when i read long raw areas at some registrations.
i tried to read same registrations in Delphi with odac580d5net, but i have got same error message in Delphi.
i saw that error improve after 3.50 version in your internet page, but i still have same error at 3.55.
how can i go on my application without take that error?

My example;

ConOracleString = " User Id=" + XServerUser_ +
";Password=" + XServerPass_ + ";" +
"Server=" + XServerIp_ + ";" +
"Direct=True;" +
"Sid=" + XServerSID_ + ";";


string strCmd="select longrrawfield from XTable";
oOracleConn.ConnectionString = ConOracleString;
oOracleConn.Open();
DataSet ds = new DataSet();
OracleDataAdapter da = new OracleDataAdapter(strCmd, oOracleConn);
da.MissingSchemaAction = MissingSchemaAction.AddWithKey;
da.MissingMappingAction = MissingMappingAction.Passthrough;
da.Fill(ds);
oOracleConn.Close();
berdan
 
Posts: 3
Joined: Tue 24 Apr 2007 08:45

Postby Alexey » Wed 25 Apr 2007 07:08

Please send me a small test project to reproduce the problem, including your database dump (I need your data).
Use e-mail address provided in the Readme file.
Do not use third party components.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

Exception "NET: Unknown error 1" during execution OraCommand in Direct mode.

Postby berdan » Fri 27 Apr 2007 07:19

I sent you sample source code and sample data.
berdan
 
Posts: 3
Joined: Tue 24 Apr 2007 08:45

Postby Alexey » Fri 27 Apr 2007 08:01

Your data is received and is being investigated.
Look forward to hearing from me again.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

xception "NET: Unknown error 1" during execution OraCommand in Direct mode.

Postby berdan » Mon 07 May 2007 12:56

You said that i had waited your news last week on May 7. i still have same
problem and i am waiting your answer
berdan
 
Posts: 3
Joined: Tue 24 Apr 2007 08:45

Postby Alexey » Tue 08 May 2007 09:28

Unfortunately, we cannot reproduce the problem you reported with Oracle 9.2.0.1.
Alexey
 
Posts: 2756
Joined: Mon 13 Mar 2006 07:43

The bug appears again in 3.55.25.0

Postby yevgeny » Sun 17 Feb 2008 13:21

Hi,

Please see the message Leonid wrote at the top of this thread.
I remember you fixed this bug, but now when I am checking it in 3.55.25.0, I see that the bug is here again.

Thanks,
Yevgeny
yevgeny
 
Posts: 15
Joined: Sun 11 Sep 2005 16:51
Location: Israel

Postby Alexey.mdr » Mon 18 Feb 2008 13:02

Please send me a small test project to reproduce the problem.
It is desirable to use 'emp' and 'dept' schema objects, otherwise include the
definition of your own database objects.
Do not use third party components.
If it is impossible for you to create the test project, send us a piece of
your code where the error occurs.
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Next

Return to dotConnect for Oracle