webdev works well but iis6 get ora-12154

webdev works well but iis6 get ora-12154

Postby sdhjl2000 » Wed 29 Dec 2010 07:55





hi guys,my dev server's os is server2003 , i installed instantclient11, pl/sql developer works well ,use vs2010 create a website ,when it runs use the webdev server it works well,but when i deploy the same folder to iis,it return 12154 errror(tns can't resolve ),first i think it was the security thing,so i change the apppool's identity to admin,it still don't work,my firewall is disabled,so anyone can figure out what i miss!
thanks a lot.

by the way ,the samples works well too .

sdhjl2000
 
Posts: 3
Joined: Wed 29 Dec 2010 07:06

Postby Shalex » Wed 29 Dec 2010 12:23

I have tried your scenario, and connection was successfully opened via IIS 6. Here are some comments.

There are two possible ways to install Instant Client:
1) launch Oracle Database 11g Release 2 Client and choose the Instant Client installation type: it copies necessary files, creates entries to registry and PATH environment variable (path to Istant Client's folder should be on the first place in PATH);
2) just copy files of Instant Client manually (and no automatic registry and PATH entries).

I have used the first case. My connection string was like this (because no tnsnames.ora file):
Code: Select all
   conn.ConnectionString = "uid=scott;pwd=tiger;server=(DESCRIPTION = (ADDRESS_LIST = (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = dboracle)(PORT = 1521)) ) (CONNECT_DATA =      (SERVER = DEDICATED) (SERVICE_NAME = orcl1120) ) );";
   conn.Open();


The DefaultAppPool application pool was used in IIS 6.
dotConnect for Oracle v 6.0.70
Instan Client v 11.0.2

Please follow these steps:
1) check the value of the server connection string parameter (and tnsnames.ora if it is used). This is the most probable reason.
2) check if path to Istant Client's folder is on the first place in your PATH environment;
3) tell us the versions of your dotConnect for Oracle (x.xx.xx) and Oracle Client (and its type - 1st or 2nd).

Notify us about the results.
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7460
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Postby Shalex » Wed 29 Dec 2010 12:26

Here is a general information about this error: http://ora-12154.ora-code.com/.
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7460
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Postby sdhjl2000 » Wed 29 Dec 2010 14:36

hi Shalex,thanks for your reply ,the ora_home,path etc were configured well,otherwise the pl/sql developer won't work,when i run the site from vs which call the webdev.webserver20.exe host the site it works well but when deploy the same folder under iis i got the error, i also create a test project which use nunit framework , the connectstring was the same as the website webconfig,the test project works well too. i don't use the long server name i just use the name configed in tnsnames.ora,i will test with the long one tomorrow,the lib is dotconnect for oracle express edition 6.00, the oralce server version is 10g,the client was instantclient11.2.
sdhjl2000
 
Posts: 3
Joined: Wed 29 Dec 2010 07:06

Postby Shalex » Wed 29 Dec 2010 15:25

If using "long" server name helps, try granting access to Everyone to the folder where your tnsnames.ora resides.
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7460
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Postby sdhjl2000 » Thu 30 Dec 2010 05:18

the long server name works well ,but everyone have full right on the tnsname.ora file,i don't think the error is cause by security thing because the iis(w3wp) was running use admin's identity not the networkservice .thanks again!
sdhjl2000
 
Posts: 3
Joined: Wed 29 Dec 2010 07:06


Return to dotConnect for Oracle