dotConnect for Oracle for Windows 2008 server(64 bit)?

dotConnect for Oracle for Windows 2008 server(64 bit)?

Postby danielliu8 » Tue 16 Mar 2010 21:35

Hi,

I installed dcoracle525pro.exe on Windows 2008 server(64 bit), I also installed Oracle 10g client on the same
Windows 2008 server(64 bit), my asp.net application get following error:

Can not load Oracle client. Check your PATH environment variable and registry settings.

I checked server, Devart was installed under "C:/Program Files(x86)" folder, and there is no Devart under "C:/Program Files" folder.

Is it because dcoracle525pro.exe only works for 32 bit Windows 2003 servers? or do you have any dotConnect for Oracle for Windows 2008 server(64 bit)?

Thanks

daniel
danielliu8
 
Posts: 33
Joined: Wed 17 Jun 2009 22:59
Location: ca

Postby StanislavK » Wed 17 Mar 2010 11:26

dotConnect for Oracle should not depend on the computer's capacity.

Please check that the Oracle client which you are using is of a 64-bit version. Also, are you able to connect to your Oracle server by some standard tool, like SQL*Plus?
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby danielliu8 » Wed 17 Mar 2010 17:49

I have no problem to query oracle 10g table via SQL*Plus.

I tried to install 10204_vista_w2k8_x64_production_db.zip and 10204_vista_w2k8_x64_production_client.zip, neither working, same error message.

Is it the right version of oracle to install? if not, would you tell the correct url to download oracle client?

Is ther any other ways I could try to fix this problem?

Thanks a lot.
danielliu8
 
Posts: 33
Joined: Wed 17 Jun 2009 22:59
Location: ca

Postby StanislavK » Thu 18 Mar 2010 14:38

These should be the proper installation packages.

Please check that your 'PATH' environmental variable (My Computer -> Properties -> Advanced -> Environment Variables) contains the proper path to your Oracle client (it should be something like %Oracle%\product\10.2.0\client_1\bin ).

Also, please specify the connection string you are using and, if possible, send us a test project so that we are able to investigate the problem.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48

Postby danielliu8 » Fri 19 Mar 2010 15:58

I fixed it by reinstall oracle db.

Thanks

daniel
danielliu8
 
Posts: 33
Joined: Wed 17 Jun 2009 22:59
Location: ca

Postby StanislavK » Fri 19 Mar 2010 17:15

Glad to see that the problem is solved.
StanislavK
Devart Team
 
Posts: 1710
Joined: Thu 03 Dec 2009 10:48


Return to dotConnect for Oracle