Error using Linq To Oracle (Assembly not found)

Error using Linq To Oracle (Assembly not found)

Postby stoph » Wed 19 Nov 2008 14:50

I generated a linq class to access our oracle server. When i start using this class in my source code the following error raises:

Code: Select all
System.IO.FileLoadException: Could not load file or assembly 'Devart.Data.Oracle, Version=5.0.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=09af7300eec23701' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)
   at Devart.Data.Oracle.Linq.Provider.OracleDataProvider.CreateConnection()
   at Devart.Data.Linq.Provider.DataProvider.a(d A_0, Object A_1)
   at Devart.Data.Linq.DataContext.a(Object A_0, MappingSource A_1)
   at Devart.Data.Linq.DataContext..ctor(String connectionString, MappingSource mapping)


The version of the installed Devart.Data.Oracle Assembly is 5.0.12.0. I cannot find any reference to 5.0.10.0 in my project.
stoph
 
Posts: 8
Joined: Wed 25 Jun 2008 05:59

Postby Shalex » Wed 19 Nov 2008 17:43

Probably, you were using the Devart.Data.Oracle assembly version 5.0.10.0 in your project previously. Just set the "Specific version" property for this assembly to "False" or remove the reference to the assembly of old version and add the new one (to the 5.0.12.0 version).
Shalex
Devart Team
 
Posts: 7208
Joined: Thu 14 Aug 2008 12:44

Postby stoph » Thu 20 Nov 2008 13:34

I updated from Version 4.6 to 5 yesterday. Everything went fine until I added Devart.Data.Linq and Devart.Data.Oracle.Linq to migrate the data access.
stoph
 
Posts: 8
Joined: Wed 25 Jun 2008 05:59

Postby AndreyR » Thu 20 Nov 2008 14:26

Please replace the assembly Devart.Data.Oracle.Linq.dll from your project local folder with the new version (from %Program Files%\Devart\dotConnect\Linq\Devart.Data.Oracle.Linq.dll), if any.
AndreyR
Devart Team
 
Posts: 2919
Joined: Mon 07 Jul 2008 13:16

Postby stoph » Tue 25 Nov 2008 06:17

It works now. I had to add the following to "web.config"


Code: Select all

      
     
       
       
     

   


stoph
 
Posts: 8
Joined: Wed 25 Jun 2008 05:59

Postby stoph » Tue 25 Nov 2008 13:21

Shalex wrote:Probably, you were using the Devart.Data.Oracle assembly version 5.0.10.0 in your project previously. Just set the "Specific version" property for this assembly to "False" or remove the reference to the assembly of old version and add the new one (to the 5.0.12.0 version).

This didn't work. I never had 5.0.10.0.
stoph
 
Posts: 8
Joined: Wed 25 Jun 2008 05:59


Return to dotConnect for Oracle