How can I connect to Oracle7.3.4 using OraDirect Mobile

Postby ZhouJian » Wed 30 Jan 2008 01:05

But another question is I check this parameter in Oracle10G we set,it's the same "ZHS16GBK",and have one very well work with OraDirect.Net mobile
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Thu 31 Jan 2008 09:17

We'll try to solve this problem in the nearest time.
I will email you when we find the source of this bug.
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Postby ZhouJian » Sun 10 Feb 2008 06:05

When can your team solve this problem,Thanks for your working
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Mon 11 Feb 2008 15:00

We will try to fix the problem till the end of the week.
Perhaps we will manage to do it sooner.
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Postby ZhouJian » Mon 18 Feb 2008 01:29

SO How can I do?
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Thu 21 Feb 2008 10:59

We made comprehensive testing of this problem.
Here are our settings:

Microsoft Windows XP Professional version 2002 Service Pack 2
Microsoft Visual Studio 2003 version 7.1.3088
Microsoft .NET Framework 1.1 version 1.1.4322
Location United States
Connection string User Id=scott;Password=xxxxx;Server=xpvs2005clean;Sid=orcl;
Oracle Server version 7.3.4.0.0
OraDirect .NET version 4.35.29.1 Mobile Standard CF1.1

Try, if possible, installing the described environment on a clean machine.
If the error shows up again, the problem is probably in the server.
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Postby ZhouJian » Sat 23 Feb 2008 04:00

It's means that i should re-download one for CF1.1,and re-install one vs2003,and test it again,for Vs2005 with CF2 there is no answer or no testing result,
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby ZhouJian » Mon 25 Feb 2008 03:07

I tried it,I got the same result,I think the trouble is on server,which parameter can i check or change it to test.
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Mon 25 Feb 2008 17:53

We reckon the problem lies in the conversion of user id and password into the wrong charset.
What regional settings do you have on the server and on the client?
What "Location" in "Regional Options" tab in "Regional and Language Options" on WinXP do you have?
What "Language for non_Unicode programs" in "Advanced" tab in "Regional and Language Options" on WinXP have you got?
Try setting these parameters to "English (Unated States)"

Could you connect to the server through the Oracle client 7 or greater?
Probably the error is in the server settings.

We can connect to the server with the mentioned in the previous post settings using Visual Studio 2005 and OraDirect .NET Mobile for CF2.0
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Postby ZhouJian » Tue 26 Feb 2008 08:16

Yes.I change the all language into english(US),Now I can connect to this server.
Thanks
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Tue 26 Feb 2008 12:15

Finally!
We are glad you are able to connect to the server now.
Hope English location won't bring much disadvantages
into your development process.
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Postby ZhouJian » Thu 28 Feb 2008 06:13

Thanks,
But it's really a problem,because I can not show any chinese message for user,there are lots of chinese informations form oracle database,so it will show us the special code nobody know.
ZhouJian
 
Posts: 17
Joined: Tue 22 Jan 2008 04:14

Postby Alexey.mdr » Thu 28 Feb 2008 16:21

Please reply on these questions:
What regional settings do you have on the server and on the client?
What "Location" in "Regional Options" tab in "Regional and Language Options" on WinXP do you have?
What "Language for non_Unicode programs" in "Advanced" tab in "Regional and Language Options" on WinXP have you got?
Do you use Oracle client?
Alexey.mdr
 
Posts: 729
Joined: Thu 13 Dec 2007 10:24

Previous

Return to dotConnect for Oracle